VCA opleidingen

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en geeft aan dat een bedrijf veilig werkt en streeft naar minder ongevallen op de werkvloer.


Basis-VCA

De onderwerpen die in deze cursus aan bod komen omvatten o.a. wet- en regelgeving, risico's en ongevallen, gevaarlijke stoffen, branden en explosies, besloten ruimten, machines en gereedschappen, tillen en hijsen, struikelen, uitglijden en vallen, werken op hoogte, elektriciteit, persoonlijke beschermingsmiddelen.

VOL-VCA

Voor de VOL-VCA zijn een aantal onderwerpen uit de basis VCA opleiding nader uitgediept en/of toegevoegd aan de eind- en toetstermen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: veiligheids- en gezondheidswetgeving, gevaren, risico´s en preventie, ongevallen: oorzaak en preventie,veiligheidsgedrag, rechten, plichten en overleg, procedures, instructies en signalering, voorbereiding op noodsituaties, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, arbeidsmiddelen, specifieke werkzaamheden en omstandigheden, elektriciteit, de ergonomische werkplek en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Basisopleiding VCA
De onderwerpen die aan bod komen omvatten o.a.:

Wet- en regelgeving, risico´s en ongevallen, gevaarlijke stoffen, branden en explosies, besloten ruimten, machines en gereedschappen, tillen en hijsen, struikelen, uitglijden en vallen, werken op hoogte, elektriciteit en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Cursisten ontvangen minimaal twee weken voor aanvang van de opleiding een cursusboek, zodat men zich kan voorbereiden.

In de 2 daagse basisopleiding worden alle onderwerpen behandeld met behulp van een presentatie. De tweede cursusdag wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

VOL VCA
Deze cursus, bestemd voor leidinggevenden, bestaat uit 3 lesdagen, afgesloten door een examen.

Bovenstaande onderwerpen uit de basisopleiding worden uitvoeriger behandeld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het motiveren en stimuleren van werknemers om te zorgen voor een veilige en verantwoorde werkomgeving.

Diverse mogelijkheden:

  • Voor onze lopende opleidingen kunt u zichzelf of uw werknemers inschrijven als er nog plaatsen vrij zijn.
  • U kunt zichzelf of uw werknemers via ons contactformulier op een wachtlijst plaatsen. Zodra zich een mogelijkheid tot inschrijven voordoet, nemen wij contact met u op en ontvangt u van ons alle benodigde informatie. Dan kunt u altijd uiteraard nog beslissen of u van de mogelijkheid gebruik wilt maken.
  • Hebt u binnen uw bedrijf voldoende cursisten, vraag dan naar onze speciale incompany prijzen en mogelijkheden. Al vanaf 8 personen kunnen wij een opleiding bij u op het bedrijf verzorgen. Wij leveren dan maatwerk en passen onze cursussen aan op uw eigen specifieke bedrijfssituaties en de risico´s die daarmee samenhangen.

Uiteraard worden cursisten bij succesvolle afronding van onze VCA opleidingen officieel (NIBHV) gecertificeerd.

Beroepschauffeurs: wij kunnen speciale EHBO/BHV herhalingscursussen verzorgen, waarbij CCV nascholingspunten verstrekt kunnen worden. Dit geldt ook voor onze VCA opleidingen of -herhalingscursussen. Vraag altijd vooraf naar de mogelijkheden. Wij informeren u hierover graag.
Nederlandse Reanimatie Raad
Medizon
Het Oranje Kruis